Krótka piosenka o zabijaniu


W niedzielę mam zamiar rozprawić się z Flapjackiem. Ciatko takie, niemal tak brytyjskie jak Chicken Tikka Masala (odpowiednik naszego schabowego, jeżeli chodzi o popularność w brytyjskiej kuchni).

Nim do tego dojdzie, chciałem przedstawić sposób na szparaga. Tradycyjnie podaje się go a la Polinaise, a tak przynajmniej mianują go Francuzi. Podanie tradycyjne nie jest trudne - gotujemy, polewamy przyrumienioną na masle tartą bułką.

Inna metoda, którą ostatnio złapałem to grill. Potrzebujemy patelnie grillową, małe stadko szparagów, sól i pieprz. Szparagi obieramy, chyc na patelnie. Zadajemy soli i pieprzu, pod koniec skrapiamy sokiem z cytryny. Szau jest.

1 komentarz:

  1. Polecam w.w. szparaga zawinietego w plastrze gotowanej szynki i nalesniku. Potem podsmazony i polany sosem beszamelowym. Jezeli kalorii za malo posyp serem zoltym;) Oczywiscie szparag w liczbie mnogiej, sztuk kilka:)
    Pycha. Polecam.
    Beata

    OdpowiedzUsuń